2023-05-31 952 浏览
🥳🈶️口福😋今次係閨蜜帶我去食好西😍呢間餐廳係銅鑼灣嘅一座新大廈嘅高層👍環境仲好寬敞✅枱與枱之間有適當嘅距離😍坐得舒服😌就係因為佢喺大廈嘅高層🏢所以餐廳一大塊嘅落地玻璃🪟可以俯瞰到成個維港景色🌈加埋師傅嘅炮製嘅特色菜🔥真係好享受喔👭🔥紅燒潮州翅 $298/位 (原價 $438)🌈呢個紅燒潮州翅係閨蜜今次嚟開餐嘅Target🎯潮州翅嘅特色係用老母鷄同豬骨熬嘅🔥所以個湯汁特別濃💯食嘅時候我就落埋芫荽同鎮江醋一齊食😍增加味道嘅層次感🥳值得一讚係師傅會跟埋一個爐仔放係翅下面🔥一路heat住咁食就可以一直都keep住熱辣辣嘅溫度💯好細心呢❤️🥬鮮帶子海味雜菜粉絲煲 $228🌈我地樣樣蔬菜都想食😋所以最後我哋就揀呢個鮮帶子海味雜菜粉絲煲🔥好大份嘅蔬菜鍋🥬真係超抵食呀🥳包羅萬有嘅蔬菜🥬滿足曬我地想食多啲菜嘅願望❤️🍍百合鳳梨咕嚕肉 $268🌈師傅將原隻新鮮菠蘿上枱🍍淨係賣相都已經好吸引嚕📷師傅用新鮮嘅本地豬肉製造🔥煮完出嚟嘅咕嚕肉特別有咬口💯又有肉味添✅正呀喂🥳🍮桂花五色榚 $58🌈絕對係心機菜嘅桂花五色糕😍師傅將五層唔同嘅食材逐層逐層切出嚟😋用時間心機展現曬係呢個桂花五色糕入面💯𥚃面分別有桂花🌼蜜瓜🍈士

🔥紅燒潮州翅 $298/位 (原價 $438)

🥬鮮帶子海味雜菜粉絲煲 $228

🍍百合鳳梨咕嚕肉 $268

🍮桂花五色榚 $58

🌈絕對係心機菜嘅桂花五色糕😍師傅將五層唔同嘅食材逐層逐層切出嚟😋用時間心機展現曬係呢個桂花五色糕入面💯𥚃面分別有桂花🌼蜜瓜🍈士多啤梨🍓芒果🥭同埋椰子🥥切出嚟嘅顏色好靚😍仲好好食添🥳

🍮養顏紅棗糕 $48

🌈呢個養顏紅棗糕味道清香又唔太甜✅濃濃嘅紅棗味味道👍紅棗糕口感又夠煙靭彈牙💯

🍮紅豆沙 $48

🌈師傅重本用咗十年陳皮做呢個紅豆沙🫘啖啖都有好香嘅陳皮味道❤️起曬沙嘅口感🥳我呢個紅豆迷好🈵️意呀🥳