2021-12-20 45 浏览
冬天食碗熱辣辣既拉麵就最正了🤩🤩🤩 在油麻地轉角位有間好耀眼的拉麵店,掛滿日本燈籠,超亮的!好多客,好人氣😎 即刻入去食碗先!分別叫左湯拉麵同沾麵既招牌🤤..🦀花咲蟹湯拉麵超濃既湯底😍好多蟹肉係面,超鮮甜!加埋兩大片慢煮叉燒、半隻溏心蛋、紫菜、蔥、荀,一切都好完美!慢煮叉燒好好食,好軟腍,就咁食叉燒唔駛點汁都好食!麵條質感好有嚼勁,吸收湯汁好入味!..🦐神匠蕃茄蝦湯沾麵蝦湯沾麵醬超濃厚超稠,感覺蝦湯精華都濃縮哂係裡面,然後將麵條同湯醬撈勻一齊放入口,超香超濃郁,不過真係好飽肚🤣 除左都有以上拉麵所寫下配料之外,仲好特別有一塊法包配羅勒醬,脆卜卜好正,重點係點一點沾麵醬食好有風味..本來一開始仲諗住駛唔駛叫d小食同野飲,點知好在無叫,叫呢兩個招牌已經夠哂!🤣 都真係唔怪得咁多人食!
🦀花咲蟹湯拉麵
🦐神匠蕃茄蝦湯沾麵