2016-10-10
The market.試過訂位N 次,但答案都係得一個,滿!在我心目中,這間餐廳簡直係個神話。只係聽聞,未能前往。今次一個理由,一個月前總於訂到了今日的早午餐,價錢無問,感覺自己好似中標咁。講回正題。餐廳佈局相當舒適,食物區和坐位區不用行太遠,座位間隔也闊落,不會被傍邊食客打擾到。今次以東南亞食品為主題。當中令我驚訝到的是越式蓮花梗沙律。(上星期剛去完越南玩),連咁少有的食材也能讓大家品嚐到,我覺得係餐廳的誠意。凍食海鮮區樣樣新鮮。羊肉嫩而不蘇。其他都讓我樣樣想試。今次感覺到物有所值的二個pot 係菠蘿超甜。但不是罐頭那種,一間自助餐廳最容易忽視的就是水果,令外就是餐湯。今次中西分別係海鮮湯和椰子燉雞湯。味道香濃。真的有添食的冲動,連平時自助餐內最閒等的食物,這裡也做得非常好味。所以值得早少少打電話來訂位。