招聘中
$17,600-$18,600
月薪
值得为佢热气一次嘅日本极优质天妇罗丼~~~上班上到一肚子的气想要发泄,美食永远休息我嘅舒压best way。~~~已经唔系18岁卜卜脆,怕肥嘅我一直对Comfort food都严格选择,一定要好食到我觉得值得为佢肥胖。~~~朋友介绍下就决定将我呢个星期嘅comfort food之夜比呢间日本餐厅🇯🇵。~~~睇完餐牌叫咗季节限定嘅车海老软壳蟹天丼,材料有车海老,软壳蟹,小柱鱿鱼天妇罗饼,豌豆,海苔,温泉蛋等等。当中🦀车蟹老又叫做竹节虾,营养丰富,虾肉细腻清甜,厚身弹牙,比一般嘅虾明显优质。海苔香脆咸香,软壳蟹则是满满浓郁蟹膏味,加上弹牙🐙小柱鱿鱼天妇罗饼,邪恶美食,令人浴霸不能。~~~同行嘅朋友就选择咗上天丼,材料有白身鱼,小柱鱿鱼天妇罗饼,豌豆,海苔,温泉蛋等等,同样令人一食爱上嘅高质,白身鱼本身唔浓味,香炸完之后却惊喜地鲜美可口。另外值得一提嘅系佢地嘅温泉蛋🥚绝对系必食之选,大家可以跟返佢嘅教学,食咗一半之后,再将半熟嘅温泉蛋笃破,令到蛋液可以包裹转每一粒米,浓郁蛋液香气,配搭香甜自家秘制酱汁,令人一粒米饭都唔想剩下,怕腻就可以饮下黑头茶解腻,整体高质会encore。~~~金子半之助
值得为佢热气一次嘅日本极优质天妇罗丼
~~~
金子半之助 (利东街)
湾仔皇后大道东200号利东街地下G16号舖