2019-07-08 65 浏览
之前喺尖沙咀食過一次,今日咁啱去太子同朋友經過呢個曾相識個名,即刻拉咗朋友一齊去食,因為印像中記得佢嘅牛吉列係超好食的!豚肉泡菜相撲鍋 相撲火鍋湯頭除左有味增同醬油外,仲有微酸辛辣既泡菜,味增提鮮,醬油入味,裡面仲有金菇、青菜、豚肉等食材,飄香隨着濃湯沸騰溢出,食得出一身汗卻停唔到口!吉列盛合盛合有炸蠔、和牛薯餅同炸蝦。全部都係新鮮即炸,咬落去熱騰騰但炸粉唔會好咬同無油溢味!蠔好飽滿juicy、蝦爽口大隻,最好食係個薯餅,外面脆卜卜但入面係入口即融既口感,和牛同薯仔完美融和!角切魚生飯由多款不同魚生,如三文魚)切粒,拌入青瓜、雞蛋、蟹子等食材,用料不少,賣相非常吸引!魚生食得出係新鮮現切,啖啖鮮味,多重口感越食越滿足!安格斯牛吉列最後當然唔少得我念念不忘的安格斯牛吉列啦!一上菜,朋友已經比佢精緻古典既盛皿吸引到,吉列牛呈上時係表面薄薄炸漿,外面脆皮中間則保持生既狀態,店員教落每邊20秒左右就差唔多~牛肉除左有牛味外,肉質仲夠嫩唔會會過韌,肉汁豐腴,朋友都大讚無介紹錯!

豚肉泡菜相撲鍋

吉列盛合