📍湾仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝BLACK SERIES第2️⃣炮!🐏✨佛罗伦斯风扒房🇮🇹主打熟成牛排🥩超满意的大碗Tiramisu😍❞今次Black Series我一共订左2间餐厅!除左之前post过既Carbone 另一间就系 @associazionechianti ✨意大利佛罗伦斯风扒房 食Tuscan Steak🥩好挂住之前去Florence食既Tuscan Steak🇮🇹系呢度就食得番个种感觉!🥳主打熟成Dry-aged牛排😝环境走复古恨旧风 犹如置身外国老店~😚🍴𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 $428 pp. (4.5/5)先来时令蔬菜&纽结面包🥖面包表面更脆 充满牛油蒜香🧄😍-前菜ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ-▪️熟成羊奶芝士配香梨及百里香蜂蜜咸香芝士片🧀配上蜜糖🍯同香梨🍐又几夹😍-意粉ᴘᴀꜱᴛᴀ-▪️千层面配托斯卡尼肉酱及巴马臣芝士⭐️千层面之间夹满肉酱🍝配芝士咸香 面头焗得香脆 系一个好好食既千层面🥰-精选扒类ꜱᴛᴇᴀᴋ-▪️𝟰𝟱𝟬克厚切西冷 𝙎𝙩𝙧𝙞𝙥𝙡𝙤𝙞𝙣, 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙪𝙩⭐️重头戏黎啦!🤩🙌🏻呢度有得食DRY-AGED熟成牛排🥹💖选了5成熟 厚切既西冷好软腍又充满牛肉香 相当j
📍湾仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒

千层面

-意粉ᴘᴀꜱᴛᴀ-
▪️千层面配托斯卡尼肉酱及巴马臣芝士⭐️

-精选扒类ꜱᴛᴇᴀᴋ-
重头戏黎啦!🤩🙌🏻呢度有得食DRY-AGED熟成牛排🥹💖选了5成熟 厚切既西冷好软腍又充满牛肉香 相当juicy😳炭烧香相当浓郁🔥调味亦好岩我口味 带pepper香料味😋想再惹味d既点另上既洋葱汁🧅

-配菜ꜱɪᴅᴇ-
▪️香蒜橄榄油菠菜
▪️香烤薯仔配意式猪油及迷迭香⭐️
店员会即席mash薯仔成蓉🥔软绵绵 配上rosemary🌿好香口 平时我好唔中意原个焗薯 但呢个很可以!!🥰菠菜就咸咗啲🫣

-甜品ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ-
▪️𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 ⭐️
店员拎住一大碗Tiramisu 系席前不一大羹落碟😝(令我不禁谂起Grand Hyatt Grissini) 通常咁样present既Tiramisu一定好食 (我相信🪖🤣)果然呢个Tiramisu系 · 劲 好 食‼️🥹Mascarpone cheese手指饼份量恰好 手指饼湿润 沾满咖啡酒 很重啡味 酒味亦够香😍👍🏻

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Associazione Chianti
湾仔船街15号宝志阁地下2号舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_湾仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜 #joys_steak
千层面