2021-08-22
前排同幾位靚靚食靚野😍點靚法?睇相就知😍💐🌸🌷我地去左佐敦最hit 嘅打卡火鍋店「香江花月」,餐廳以五十年代華人洋行及東京Team Lab作靈感,一進場就有置身時光隧道嘅感覺,帶你穿越重回五十年代嘅舊香港。舊維多利亞式裝修相當吸引!更設有波波燈打卡房![無限打卡位]📸📸📸環境闊落帶點摩登風設計,似cafe多過打邊爐😂正😍, 啱晒咁鍾意影相打卡嘅我😁📸介紹下食物先我哋叫咗 🐷秘製花雕豬肚鍋🍶✨#香江拼拼盤有八款牛 包括有:手切肥牛, 牛柳粒 ,安格斯肥牛, 牛展,牛白肉, 牛心頂, 黑柏葉 ,牛脷四款牛肉 😋肉質鮮嫩 肉味香濃手切肥牛有少少根位帶油脂香安格斯肥牛較腍滑 🤩牛柳粒好腍牛展較普通 牛白肉爽脆牛心頂口感爽口帶少少韌性黑柏葉口感較粗糙 牛脷薄片爽口#金粒豆腐火鍋來到之前先吃前菜,金粒豆腐被炸得金黃色,咬入口外脆內軟。#冬甩墨魚菓子墨魚卷成一粒冬甩的樣子,在包着杏仁及腰果,入口好有口感,而且墨魚好彈牙。#黃金炸魚皮魚皮炸得香脆,而且好有魚油香。✨三色餃✨自家製三色墨魚丸黑松露墨魚丸較特出 淡淡黑松露味鹹蛋黃墨魚丸 蟹籽墨魚丸 味道正常#鳳琉香菠蘿味飲品,最特別係侍應會幫你整一個波波
睇相就知😍💐🌸🌷
舊維多利亞式裝修相當吸引!
更設有波波燈打卡房!
[無限打卡位]📸📸📸
黑柏葉口感較粗糙 牛脷薄片爽口
#金粒豆腐
#冬甩墨魚菓子
#黃金炸魚皮
魚皮炸得香脆,而且好有魚油香。
✨三色餃
✨自家製三色墨魚丸
黑松露墨魚丸較特出 淡淡黑松露味
鹹蛋黃墨魚丸
蟹籽墨魚丸 味道正常
#鳳琉香
菠蘿味飲品,最特別係侍應會幫你整一個波波好吸睛 🤩🤩。
#瑰洛月
洛神花飲品,有朵玫瑰花好靚
整體而言餐廳無論食物定環境都夠曬打卡,淨係影相已經好唔得閒😂服務OK坐得舒服,價格屬中上。
發光波波鏡室真係冇得輸,適合BFF聚會或慶祝~
。
📍香江花月