2021-03-11
突然好想食日本菜,就搵到位於觀塘呢一間嘅日式餐廳🍴大概中午十二點開門時間到達😃見到陸陸續續都有客人入座,好快餐廳就滿座🙈雖然餐廳有午市套餐,但專程黎到觀塘就好想試下佢地最出名嘅日式飯卷😍首先打頭陣嘅係龍捲風沙拉 ($68) 🥗果然係龍捲風咁大🌪️入面有蟹柳絲同各種生菜🥬加埋酸酸甜甜嘅沙拉醬十分開胃😋之後嘅重頭戲黎啦😍同朋友一共叫咗三個日式卷物,分別係金龍捲($88),彩虹卷($98),同埋富士山🗻($88),相信大家都分到邊個打邊個啦😏因為卷物嘅造型真係同個名一樣㗎!打卡影相📸️仲好一流添😚首先講下金龍捲,入面係三文魚🍣,炸蝦🍤,同芝士😋炸蝦好脆身,芝士同三文魚嘅配搭相輔相成,十分惹味👅入口即溶之後嘅彩虹卷🌈賣相已經好吸引我同朋友😁彩虹嘅造型入面係由刺身,牛油果🥑,青瓜同蟹柳組成😆牛油果為刺身添上一份香甜味,中和返刺身嘅油份,加埋青瓜蟹柳嘅卷物唔會太濃味,所以開胃得黎又好食😍最後嘅富士山🗻係蟹柳,鰻魚,牛油果同脆片整成😜賣相真係成座富士山咁㗎!整體上蟹柳嘅味道比較出,令到食落比較飽肚,所以我同朋友都食到好滿足😍😍叫埋個招牌嘅日式天婦羅🍤 ($85),炸物嘅炸粉唔會太厚,上臺仲好熱睇得出係即
龍捲風沙拉
金龍捲,富士山,彩虹卷
金龍捲
叫埋個招牌嘅日式天婦羅🍤 ($85),炸物嘅炸粉唔會太厚,上臺仲好熱睇得出係即刻炸😍😍蝦彈牙多肉,其他炸物例如紫薯都正常發揮,但炸粉唔厚同即刻炸真係加咗唔少分數💯
日式天婦羅🍤
埋單每人200蚊鬆啲😆但覺得十分十分飽肚,亦到好滿足到我嘅去唔到日本但又想食日本特色卷物嘅慾望,餐廳環境同服務水準都出色,乾淨同有禮貌,推薦大家一試😚