2021-04-02 74 浏览
离职一个礼拜後,有同事真系对我好好,想补返个farewell午餐。我锺意食日本菜,新蒲岗mikiki附近大部分日本菜我都食过, 今次就试下十和田。间餐厅基於疫情关系,入座率限制於四乘内, 我好欣赏佢呢个安排,感觉上会安全嗰👍度落餐用QR code,好方便。同事拣咗午市寿司套餐 $98我就拣咗杂锦鱼生丼 $108 每个餐都会有味噌汤同埋蒸蛋。第一次饮味噌汤啲料咁丰富同咁好味味噌汤啲豆腐卜似乎炸过嚟所以更香口,啲料又好足蒸蛋都比出面食过啲蒸蛋多d料,我仲食到粒白果,虽然唔知道点解会加呢啲嘢,但系我觉得几特别🤣去到主菜, 份量都足够有余,我哋两个女仔食呢两个主菜,最後系食唔晒ga😅我ge杂锦三文鱼生里面嘅鱼生比想像中大粒, 铺满成个碗饭,睇落都好开胃。鱼生好鲜甜, 碗饭有甜甜地酸酸地嘅酱汁, 喺热天嘅时候食最开胃,正呀👍至於同事嘅主餐, 我食咗几旧,味道都好正 ,以经济实惠来讲,杂锦鱼生丼嘅主餐加多十蚊就有咁多嘅鱼生食,份量亦都多,啖啖肉正d,我会再选择杂锦鱼生丼

度落餐用QR code,好方便。

同事拣咗午市寿司套餐 $98

我就拣咗杂锦鱼生丼 $108
每个餐都会有味噌汤同埋蒸蛋。
第一次饮味噌汤啲料咁丰富同咁好味

味噌汤啲豆腐卜似乎炸过嚟所以更香口,啲料又好足

2021-04-01