2019-06-19
今晚全家一行四人同daddy慶祝生日兼補祝父親節,由於我哋都好鍾意食蠔嘅關係,就嚟咗呢度食自助晚餐,貪佢有得任食生蠔,滿足吓食生蠔嘅癮啦!有生蠔區即開澳洲Coffin bay生蠔,每人每次限拎三隻。生蠔係呢度自助餐嘅賣點之一,所以呢區長期大排長龍,每次預排5分鐘左右啦,都可以接受嘅。幾經辛苦排到嘅生蠔望落唔算太肥美飽滿,入口竟然有驚喜,呢款澳洲生蠔細細粒咁,但食落充滿鹹香,算幾濃味、金屬味幾重,感覺新鮮,幾啱我嘅口味!海鮮區仲有唔少種類嘅海鮮,包括有麵包蟹、青口、藍蟹、翡翠螺、長腳蟹、龍蝦同埋,全部海鮮都好新鮮,特別一提係龍蝦嘅肉質夠晒爽口彈牙。其實如果係生蠔海鮮迷的話,齋食佢哋都翻到本嘅~熟食區就正正常常啦!有片皮鴨、即炸天婦羅嗰啲,但就唔算好驚艷。有得煮粉麵,仲有三款湯底揀,喇沙湯幾辣算惹味;豬骨湯就最香。另外,個人鍾意食呢度啲燒菠蘿haha另一個重頭戲係呢度嘅甜品區,目測有成廿幾款甜品俾你揀,特別推介荔枝奶凍同焦糖燉蛋,睇住師傳用火槍燒焦糖面,脆卜卜幾吸引!有即製梳乎厘班戟,有六款醬料自己加,質素ok,空氣感十足又有蛋香。另外仲有即製車輪餅,唔係度度有都幾有噱頭,味道正常,今晚有
另外仲有即製車輪餅,唔係度度有都幾有噱頭,味道正常,今晚有少見嘅車厘子味
雪糕係Haagen Dazs,有成十四款,口味算多,不過每次只有好細球,唔多夠喉haha