2023-01-14
今次去到中環食任食牡蠣放題,牡蠣由日本自設養殖場直送,貨源新鮮又高質。放題分為60同90分鐘,可以任食牡蠣刺身、蒸牡蠣、蒸帆立貝、串燒、主食同飲品。我地一於食豪啲,揀咗90分鐘放題,可以任飲任食1.5小時,放題更贈送一客喜多嬉九品,包括有日本直送象拔蚌刺身、二色燒活白鰻、日式漬物、手工月見汁燒鳥串、喜多嬉牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇藥吞拿魚蓉、喜多嬉牡蠣刺身同時令沙律,一次過食勻9道前菜。輪到食主角牡蠣刺身喇!牡蠣刺身夠曬飽滿,還加咗土佐醋啫喱,可以突出鮮味之餘,又可以開胃解膩!除了牡蠣刺身外,仲有原隻即蒸牡蠣同帆立貝,夠晒原汁原味,牡蠣肉質鮮甜爆汁,再配上3款醬汁,食出不同滋味。食完牡蠣之後就點咗啲幾款串燒,有燒鳥大腿肉串、燒鳥雞心串、燒墨魚仔串、燒蕃薯仔串同燒味醂魚乾,燒物控制火喉恰到好處,燒得幾香口。