2025-06-08
一直都聽到同事推介Mr. steak buffet好有水準,性價比比酒店buffet更加抵,但系食物嘅款式比酒店更加多,今日系平日,但系全場爆滿,可見佢嘅受歡迎程度,餐廳仲可以望到維港海景✨冷盤區海鮮分別有長腳蟹,龍蝦,螺肉,青口,熟蝦,蟹鉗,職員refill嘅速度都好快,長腳蟹簡直冇得頂,肉質鮮甜,新鮮,可以拎得出一條完整嘅蟹肉,熟蝦都有驚喜,爽口彈牙,龍蝦超爆膏,肉質爽口鮮甜,完全冇雪藏味餐廳仲有無限供應美國生蠔,肉色偏牛奶白色,非常肥美,入口帶清新的海水味,口感細膩,連帶子位也極鮮甜另一邊仲有沙律菜,唔同款式嘅沙律,煙三文魚,凍肉,火腿咸香味突出,沙律菜爽脆新鮮,有幾款唔同味道嘅沙律醬刺身區分別有油甘魚,三文魚,紅蝦,八爪魚,赤背刺身蝦,刺身同樣出色,新鮮鮮甜另一邊有非常多熱食,有天婦羅炸物,北京填鴨,燒西冷牛扒,最有賣點就系有佐賀牛薄燒,炙燒佐賀牛壽司,壽喜燒北海道白樺豚,和牛色澤超粉嫩,牛肉上布滿細小嘅油花,簿燒裡面放上蔥花同蒜粒,是可以不經咀嚼就直接自然平順的滑進喉頭旁邊仲有個飲品區,紅白酒任飲,仲有橙汁,葡萄果汁,紅茶,咖啡甜品部份都有二十幾款蛋糕,細細件可以試曬唔同嘅味
✨冷盤區
甜品部份都有二十幾款蛋糕,細細件可以試曬唔同嘅味道,仲有香蕉班戟,我覺得甜品最正系焦糖布甸,焦糖仲好脆
雪糕系任食Häagen-Dazs 和Movenpick雪糕,雪糕味道都有好多款,有朱古力及鹽味焦糖,檸檬雪葩,芒果等
我覺得最有賣點系安排兩個甜品師傅,可以自訂寫咩祝福語句比自己嘅朋友,同埋畫公仔,朋友收到一定好窩心