2022-01-27
較早前食的 Mr. Steak (銅鑼灣)係我其中一個semi buffet 之一最鍾意食佢嘅心太軟 任食 仲有得寫字紀念日去或生日慶祝一流等我介紹吓佢唔同嘅區沙律區🥗沙律都有9款咁多,而風乾肉類都有5款海鮮區比起晚市,午市係無龍蝦🦞同海螺🐚不過都仲有雪花蟹腳,青口,蜆同海蝦,蟹肉都尚算鮮甜,但略嫌唔夠多肉,仲有即開生蠔🦪,鮮甜美味👍壽司區🍣款式好少,只有3款紫菜飯卷同幾款刺身,每人每次只可以拎4種刺身🥘熟食區🍝🍛都有十幾款,當中最鍾意都係個魚柳,做得好滑,好味!其他都比較普通,都有一粥一粉一飯SRF和牛區🥩有3種食法,有煎,有烤,有壽喜燒,煎既略嫌煎得熟得制,烤既就有啲肥,而壽喜燒就最好味,可以感受到和牛既鮮美😍湯品區🍲中湯有花旗參排骨雞燉湯,西湯就有酥皮焗牛肝菌忌廉湯,個人好欣賞佢個酥皮湯,酥皮真係好脆,要入面啲湯仲係好熱架🥰🍨甜品區🎂款式多,有中式糕點,西式蛋糕,仲有港式蛋撻添,鍾意食甜品既我將所有都試晒,依個區最鍾意都係Tiramisu ❤️雪糕雪條櫃,有movenpick 同häagen-dazs,正啊,我食咗兩杯雙球🙈傳情達意區💞可以寫定紙仔比畫師,佢哋畫完就等心太軟出爐放上
Mr. Steak (銅鑼灣)
係我其中一個semi buffet 之一
SRF和牛區🥩
湯品區🍲
🍨甜品區🎂
傳情達意區💞
可以寫定紙仔比畫師,佢哋畫完就等心太軟出爐放上去,真係好特別,心太軟食果陣仲有流心架,好好食😋😋👍
環境唔錯,服務員收碟速度好快😂