2022-09-09 76 浏览
今日同男朋友黎到尖沙咀Lab Eat Bar and Restaurant食好西 叫咗個二人晚餐 包咗生蠔湯 沙律 主菜 甜品 上野食之前店員會送上麵包法國生蠔 乾淨厚肉 大隻又有海水味 每人兩隻份量啱啱好 如果可以配多舊檸檬就更加好 因為我係一個食生蠔好鍾意落好多檸檬汁提鮮嘅人 哈哈生牛肉沙律 黑松露味香濃 生牛肉軟嫰 配埋火箭菜式配搭唔錯海鮮湯 飲到海鮮殼打碎淆湯嘅香濃味道 呢d湯如果自己屋企煮好花功夫 喺出面食西餐飲到真係好滿足紅蝦海膽意粉 呢個意粉個汁同海鮮湯個味道相似 紅蝦海膽十分鮮甜 意粉有咬口 而且個汁個稠結度非常掛汁最後甜品係熱情果布丁配Gelato 酸酸甜甜 中和左一餐嘅油膩感 Gelato帶有雲呢拿籽 口感香滑 男朋友超Like

上野食之前店員會送上麵包

生牛肉沙律 黑松露味香濃 生牛肉軟嫰 配埋火箭菜式配搭唔錯