2021-08-21
一間會令你一食上癮,食完會再食嘅...日式燒肉店 - 日本人氣過江龍YAKINIKU KAKURA!一睇Menu,發現他們提供了Omakase外,更有2人前盛合拼盤,啱晒選擇困難嘅我😚。剛巧有人氣KAKURA名物 - 大判燒,當然唔可以錯過啦!餐廳以木系為主,配上柔和燈光,還有擴闊嘅空間感,真係坐都坐得好舒服,可以慢慢烤、慢慢歎!輕輕鬆鬆QR下單,便送到這豐富美食!宴(二人前)宴(二人前)燒肉拼盤已包括特上牛胸腹肉、腹柳小排、牛板腱肉、鹽味牛舌、若雞雞腿和及若雞雞脛柳。比做夾上而且每款肉都有差不多5-6片,只需$498,但就食到這上盛燒肉,實在難得!其中板腱牛排🥩牛味超濃,口感軟腍,吃下去非常Juicy,正!人氣KAKURA名物 - 大判燒!黑毛和牛西冷黑毛和牛西冷以一大片送上,而且更有專人貼心查問需要幫忙烤煮,店員以純熟的手法,很快已烤好好黑毛和牛西冷。黑毛和牛西冷霜降分佈均勻,肉質有彈力,口感軟彈,口感豐富,味道可口,再配以溫泉蛋汁,令軟滑的西冷更滑,更有油香。黑毛和牛內橫膈膜牛橫膈膜肉在香港市面上真的很難買到,而黑毛和牛內橫膈膜就更加少有,當然第一時間下單啦!黑毛和牛內橫膈膜色澤
剛巧有人氣KAKURA名物 - 大判燒,當然唔可以錯過啦!
輕輕鬆鬆QR下單,便送到這豐富美食!
宴(二人前)
人氣KAKURA名物 - 大判燒!黑毛和牛西冷
黑毛和牛內橫膈膜
黑毛和牛內橫膈膜色澤鮮紅,油光亮麗,只需輕輕香烤便可,那口感鮮嫩而有咬勁,油花豐富但不油膩,還感受到那濃厚扎實的肉香。