2017-07-23 223 浏览
上個月見觀塘開左分店,就黎試下芝士雞煲。因為平時食開長沙灣店的麻辣雞煲外賣,番屋企慢慢嘆的。鍾意佢夠麻,雞又滑,水準穩定。芝士的就未試過,試完後覺得都好食,生料都新鮮、靚。上次食完,見有歌聽,有好野食,今日咪又過黎食番麻辣囉!坐下來見到枱墊介紹,原來上煲後,侍應會點火,再炒香的。平時外賣都咁好味,今日現炒,應該更正啦上枱後,妹妹仔侍應點左三處都無著火,佢都照夾兩下當炒左。始終第一次咁食,我無太在意有火無火,滾就食啦⋯⋯打開啲雞白雪雪嘅,食落無味嘅,啲洋蔥又未炒香嘅,仲衰過外賣。老實講,唔係難食,但唔係食開嘅味道,好失望囉其他生料,貢丸、手打墨魚丸,薯粉,都好味的。但食完呢次,下次食雞煲都唔知揀唔揀佢好嗱另外,今日埋單多左個「醬湯費」,每位$12。呢啲醬料費,食任食的就見得多,order的都要收,都係第一次。恕我見識少了!

雞煲

2017-07-23