2022-06-19 1588 浏览
.🔖 𝑴𝒓. 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑩𝒖𝒇𝒇𝒆𝒕 𝒂 𝒍𝒂 𝒎𝒊𝒏𝒖𝒕𝒆 | 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚Mr. Steak Buffet相信大家都唔陌生,今次见到佢有个六月寿星优惠,四人同行一人免费,所以就决定再黎Try Try佢~👅人气Buffet真系唔系讲笑,当日星期四晚饭食第二Round (1930-2200)。我大概1915去到,一出䢂已经企满晒人,目测都有三、四十人排紧队😂,好彩等左几分钟之后就开始安排入座垫。.每次食Buffet绝对要揾一间有生蚝嘅!🦪当日嘅生蚝都算新鲜,但普遍比较细只。开蚝师傅几专业,好有效率所以唔洗等好耐。因为每次净系可以攞三只,想食就要排多几转。除咗生蚝,仲有各种海鲜,蟹脚、龙虾等等都唔少得,亦好受欢迎,食物普遍都Refill得好快。🦐.自助餐嘅另一卖点就系近江和牛~和牛总共有三款菜式,包括近江和牛火炙寿司,近江和牛铁板烧同近江和牛关东煮。🐄 呢三款和牛非常受欢迎,长期大排长龙~ 个人认为火炙寿司最好食,块和牛炙烧完好淋又唔会过熟,配埋个酱汁食好夹又唔会抢咗个和牛味😇。.甜品方面最欣赏嘅系心太软,新鲜出炉真系会流心,而且朱古力味浓又唔会太甜!雪糕有Movenpic
甜品方面最欣赏嘅系心太软,新鲜出炉真系会流心,而且朱古力味浓又唔会太甜!雪糕有Movenpick 同 Haagen dazs,仲有几款其他牌子嘅雪条。其余嘅甜品就普普通通,味道正常但没有太惊艳。🧁整体黎讲食物味道OK,但选择唔算好多。
唔知系咪我身体差,当晚冇食好多野,但食完个雪糕之后就好唔舒服🤢,又疴又呕。但同行其他人又好似冇事😂。
最后,想用六月寿星优惠嘅朋友记住book枱嘅时候要同佢讲声。我地之前有打电话同佢地确认使用优惠,但当晚佢全场出单嘅时候就计番正价,要我哋同番佢讲先再改单。🤔 见到同场应该都几多人庆祝生日,但未必个个都知道呢个优惠,而餐厅亦唔会主动提出。就算好似我哋一早讲咗会用,张单都冇扣到,所以建议番想庆生嘅大家Check清楚张单再比钱!🫡
最最后,当晚世贸大厦嘅消防钟响咗差唔多十分钟左右,职员如常工作,亦冇向食客表示系误鸣😂。知道误鸣系餐厅控制范围之外,但记得之前世贸发生过真火警就觉得危险,希望职员可以比更多指引令食客食得更安心。🤗

* Audlt per person $698