前排去完福岡,一返香港就已經好掛住日本🥹但呢間位於灣仔嘅居酒屋真心俾到我身處日本嘅感覺🤩🤣居酒屋係由日本人主理 (聽聞係前米芝蓮主廚主理!) 廚師同店員都係日本人,仲有好多日本食客😆居酒屋主打食爐端燒、刺身同串燒等日式料理,選擇都幾多㗎🥰🌟鐵盒燒廣島生蠔🦪 $240 (加配 拉克萊特芝士🧀+$48)餐廳嘅招牌燒廣島生蠔🦪半打每隻都大大隻!食落質感軟滑,但未算好鮮甜~店員會即場切熱溶嘅拉克萊特芝士,大大pat芝士入口軟綿綿😍,同生蠔味道好夾😝🌟薑葱醋鯖魚卷 $98鍾意食酸薑嘅人就會好鍾意😂入口每一啖都係酸薑嘅味道,有啲遮蓋咗鯖魚嘅鮮味😳🌟炭燒名古屋交趾雞 $168名古屋交趾雞係喺優質嘅自然環境之下養出嚟嘅日本三大地雞之一,炭燒後香味更重,雞肉口感彈牙嫩滑,好惹味🤤🌟燉牛舌伴溫泉蛋 $68牛舌大大件,不過肉質偏鬆散而且冇乜牛舌嘅油香🥹不過醬汁做得好甜,配上溫泉蛋蛋汁真係可以直接飲🤣🤣🤣🌟川魚 $108直接喺炭隔離燒嘅川魚!食落鹽味較重,外皮香脆而魚肉鮮味出,不過肉質較鬆散~🌟山芋明太子鐵板燒 $78好似Pizza咁嘅鐵板燒!明太子醬好慷慨,上面仲有生蛋黃,一直食好creamy好夾🥰最正係個

🌟鐵盒燒廣島生蠔🦪 $240
(加配 拉克萊特芝士🧀+$48)

🌟薑葱醋鯖魚卷 $98

🌟炭燒名古屋交趾雞 $168

🌟燉牛舌伴溫泉蛋 $68

🌟川魚 $108

🌟山芋明太子鐵板燒 $78
好似Pizza咁嘅鐵板燒!明太子醬好慷慨,上面仲有生蛋黃,一直食好creamy好夾🥰最正係個底燶燶地勁重焦香😝

🌟免治雞肉棒配鵝肝醬 $58
鵝肝醬好軟滑,免治雞肉食落有雞軟骨嘅口感,肉味香濃👍🏻

🌟鹽燒牛舌 $48
串燒必叫牛舌!中間色澤粉嫩,質感彈牙而油香味重🤤

🌟SUMITO檸檬燒酒蘇打 $68
推介!有海鹽檸檬嘅感覺,清新得嚟酒精味又唔重🤣

🌟Montmija Chardonnay $68