2023-05-15
Boholic放工後約咗朋友來到這間長沙灣位於福華街的Boholic。餐廳的裝飾十分特別, 鋪頭門面優雅, 充滿東南亞色彩, 朋友真係冇介紹錯果然係靚靚打卡餐廳。門外的路邊茶座可供客人帶寵物到場,這樣就可以帶著寵物寶寶一齊食飯。餐廳佈置十分漂亮, 我認為放工可以早啲到場, 先打卡後晚膳( 享受美好時光)。餐廳職員經常會斟水,自動自覺收餐盤,態度專業, 而且會耐心地推介店內主菜給客人頭盤點咗小食拼盤,有沙律菜、炸蝦、 雞中翼、魷魚, 一食落口非常唔錯,開胃好味又夠大份, 而且炸物一啲都唔油膩, 尤其係雞中翼同魷魚,不但香脆而且有豐富肉汁鎖住喺入面, 真係做得唔錯, 開胃醒神食慾大增。我點咗法式紅燒牛肉松露意大利飯, 上碟賣相非常出色, 色香味俱全 ,牛筋肉好淋入口即溶, 配意大利飯粒粒脹卜卜,煙煙靭靭好有層次感 ,個湯好重牛味好好食。食物質素非常新鮮好味,而且份量好大 ,我吔兩個女仔點以上兩款食物,可為恰到好處, 夠曬飽份量剛剛好。
放工後約咗朋友來到這間長沙灣位於福華街的Boholic。
题外话/补充资料:
餐廳職態度專業