2019-08-12
第二次幫襯Louise 開業兩個月 相信水準穩定左好多 Menu都唔同左要試晒成個Menu真係起碼要黎四次🤫上次坐下面 今次終於book到上面因為Menu同plating都唔同架!😌Starter前 先食個Refreshing的前前菜酸酸甜甜的西瓜蕃茄配Jelly, Mozzarella Cheese之後係熱辣辣的Homemade Sourdough配自製Butter 混合Nuts Yoghurt等製作而成的Bread Spreading 好Smooth好Creamy 感覺輕盈 無牛油咁HeavySourdough 外脆內軟 麥香味濃!必食的Pâté en croûte 上次食過今次要encore!口感扎實 層次分明 但不失Smoothness Blue Lobster Bisque 超超超濃郁龍蝦湯有成壺比你自斟自飲 口感幼滑 仲有不少新鮮龍蝦肉Smoked Organic Egg, Potato, Chorizo 堪稱Perfect Egg 用64℃慢煮的蛋加入薯仔 但食落係前所未有咁Smooth同輕盈但啖啖濃郁薯味!Heirloom Tomato tart, Burrata, B
要試晒成個Menu真係起碼要黎四次🤫
上次坐下面 今次終於book到上面
因為Menu同plating都唔同架!😌
Starter前 先食個Refreshing的前前菜
Sourdough 外脆內軟 麥香味濃!
口感扎實 層次分明 但不失Smoothness
Blue Lobster Bisque 超超超濃郁龍蝦湯
有成壺比你自斟自飲 口感幼滑 仲有不少新鮮龍蝦肉
堪稱Perfect Egg 用64℃慢煮的蛋
加入薯仔 但食落係前所未有咁Smooth同輕盈
但啖啖濃郁薯味!
Heirloom Tomato tart, Burrata, Basil sorbet
甜度高的羅馬蕃茄 配酸的Sorbet 中和味道
Angel Hair Pasta, Kristal Caviar, Black truffle
呢碟就矜貴啦 魚子醬加黑松露 食落好鮮味
但略嫌有少少oily 做多左少少的感覺
主菜的魚 都相當出色 原份上枱比我地影相再幫我地分成6份 一人2件
成件事好夢幻好靚 好多不同的味蕾層次
Challans duck glazed with cider vinegar
兩件鴨胸 醋酸中和皮脂的油膩感
最後係甜品🤤三隻貪心的小狗叫左四款
Madagascar Vanilla Mille Feuille, raspberry sorbet 層次分明 好酥脆 raspberry 清新減低heavy感
Selection of Homemade French Pastries
十分完滿的餐 期待下次再訪🥰