二访尖沙咀楼上超高质下午茶🫶🏻-👀没有立场资讯-🫖Afternoon Tea Set ($428 For 2)分别有五款咸点同埋甜点,造型好精致,茶点用两层鸟笼上,打卡一流🥹小编会分享吓咸点同埋甜品最钟意边几款~🍢Savoury小编最钟意嘅系刺身带子、鲣鱼汤温泉蛋同埋红酒烩和牛法包🥖首先水煮刺身带子好大粒,食落几新鲜,而且肉质好滑,熟度啱啱好,而且唐辛子同木瓜莎莎酱更加增添咗带子味道同埋口感嘅层次👀至于温泉蛋嘅口感滑嫩,配上咸度适中,而且味道鲜美嘅鲣鱼汤同黑松露,食落充满蛋香而且味道浓郁🥰最后就到红酒烩和牛法包,法包口感酥脆唔会好硬,和牛好入味,红酒香同肉香融合得好好,好想食多嚿🥺🍰Sweet甜点方面,小编最钟意嘅系日式绿茶Tiramisu,同埋下午茶最经典嘅英式松饼😙首先,绿茶Tiramisu带有淡淡嘅酒香,而且绿茶味道浓郁,甜度适中,食落完全唔会觉得腻☺️至于佢哋嘅英式松饼,表面焗得好脆,入面够松软,配上忌廉芝士同埋果酱,食落好满足😋🍹Drinks个set本身会比Tea/Coffee,另外亦都可以加钱叫其他嘢饮😚我哋就拣咗Pinocchio同埋茉莉花茶,茉莉花茶味道清香,而且仲可以加
二访尖沙咀楼上超高质下午茶🫶🏻
👀没有立场资讯
小编会分享吓咸点同埋甜品最钟意边几款~

🍢Savoury
小编最钟意嘅系刺身带子、鲣鱼汤温泉蛋同埋红酒烩和牛法包🥖

🍰Sweet

🍹Drinks
我哋就拣咗Pinocchio同埋茉莉花茶,茉莉花茶味道清香,而且仲可以加多一次水再冲🫣

Pinocchio系一款mocktail,饮落几清新,荔枝同埋乌龙味比较突出,好推介🉑

小编之前都已经去过呢间餐厅几次,佢哋嘅晚餐一样好有水准,下午茶嘅质素都好高😚
之前食过其他地方嘅下午茶,个人觉得呢度嘅下午茶味道都系数一数二,而且地方宽敞,提早定位仲可以坐到梳化位,打卡一流🫶🏻

味道 9/10
服务 9/10
环境 9.5/10
回头率9.5/10
总评 9.25/10😋🤍
人均消费 $256💰
📍 Oasis Bar & Grill
尖沙咀诺士佛台1号8楼

#米食尖沙咀 #米食下午茶 #米食西餐 #米饮酒 #米饮嘢 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐厅 #食评 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
  • Afternoon  tea