2006-11-23 18 浏览
本來想去王家沙食大閘蟹, 但要等之餘D位仲好迫, 朋友想起之前食過呢間都唔錯, 所以就決定食呢間. 安排坐卡位, 座位寬幾好坐睇左MENU一陣都諗唔到食咩, 最後都係叫個二人餐算前菜- 小黃瓜, 普通, 因肚餓所以好快食晒雲南三寶- 冷盤來的, 有蕃茄, 百合和黃瓜, 有個獻汁, 但味好淡, 唔好食牛柳絲包- 有塊餅皮比你包住京蔥, 青瓜同牛柳絲一齊食, 牛柳絲炒得好好味, 但餅皮得4小片太少什菇鮑片- 有幾種菇同芹菜炒埋一齊, 味道好淡, 而鮑片有7,8片到, 普通魚翅雞湯- 個餐本來跟氣鍋雞, 加$40轉了呢個湯, 用個好細既煲裝住, 每人剛好分到兩小碗, 個湯有雞味幾好飲, 翅份量唔多, 而雞件太un, 食左小小都放棄過橋米線- 侍應在我們面前逐樣生料放落去, 豬肉同雞都切得好薄, 但雞又係好un所以無食, 個湯應該係雞湯, 但太淡, 反而附上一小碟既酸菜就幾好味埋單$280, 雖然好似好多野食, 但每樣野都麻麻地, 都係要比個>_<"
睇左MENU一陣都諗唔到食咩, 最後都係叫個二人餐算
前菜- 小黃瓜, 普通, 因肚餓所以好快食晒