2021-08-19
日本師傅奉上Menu,午市有三個套餐分別係北、斗、極,當中包含咗唔同嘅餐點數量,當然亦都同價格相等~淮山牛蒡蘿蔔~前菜都帶酸咸,完全做到開胃嘅功效,當中比較喜歡淮山,帶有黏口嘅汁液,亦都有爽口嘅口感,係養生佳品!海膽豆腐(冷盤)~豆腐帶有鮮甜既海膽味,真係精心傑作!而且賣相非常吸引!梅子湯~精緻嘅湯品,清澈得嚟非常夠味,而且有梅子嘅酸味,胃口頓時大開!北海道帶子~由於帶子已撒上青檸果皮,完全唔需要再用豉油,就可以提升到帶子嘅鮮味!深海池魚~魚肉非常之Rich,加上芥末嘅點綴,令人齒頰留香!拖羅~入口即溶,絕對係呢件拖羅比我嘅感覺!油脂感,令人回味無窮!炸茄子~炸物都會用麵包吸油,炸粉都非常之薄,絕對可以食到茄子嘅原味!略略加上檸檬汁已經非常出色!炸沙椎魚~魚肉非常嫰滑,而且肉厚!魚尾都可以食埋,原汁原味!炸蟹鉗~完整嘅蟹鉗肉,披上薄薄嘅炸粉,可以講係將蟹嘅精華直接咬入!感覺非常滿足!烏冬~烏冬非常爽口,而且湯底清澈,帶有菇香、菜香,當中青蔥嘅角色亦都十分重要!柚子雪葩~夏日炎炎,食雪葩係第一選擇,柚子口味可以清空之前食炸物嘅輕微油膩感!立即煥然一新!