2023-08-26
好耐冇食燒肉啦😬同朋友喺荔枝角行D2 place one ✨行到三樓見到呢一間日式燒肉店門面幾吸引♥️就入去食晚餐喇🤝舖位內座位寬敞右手邊放咗一個雪櫃一面全部都係放住日本a4和牛呀🙈兩個女仔胃口唔大,睇完個menu我哋就決定嗌個極緻和牛二人燒肉套餐🥰和牛套餐內有……和牛肩三角和牛羽下和牛龜之甲和牛友三角牛肉質嫩滑👍油脂唔會太膩啱啱好廚師切得啱啱好,唔會太過厚😉比我哋食到有種入口即溶嘅感覺首先就梗係要食返個前菜先啦前菜就係沙律☘️酸酸甜甜幾開胃牛舌一睇就知道係上咁嘅嘢啦,輕輕燒就可以食得㗎啦😊真係入口即溶日本產雞肉三味呢一樣係冇經過任何醃製👍食到雞嘅鮮味想健康😉記住食雞胸部分呀虎蝦✨大大隻🙈要畀啲時間耐性等佢熟呀😬熟透之後呢就好香口,蝦頭仲有膏🥰紫菜飯一上檯就已經聞到陣麻油味🙈香香的喺我哋準備燒肉之前店面會幫我哋系爐面抹一層油😉咁樣就唔會咁黐底㗎啦最欣賞嘅就係鋪頭空間面積大,樓底高😊冷氣都夠曬♥️唔會燒完成浸油煙味牛乳雪糕最後甜品就係牛乳雪糕喇♥️奶味十足又唔會太甜🥰有啲似雪葩嘅感覺飲料: 我哋嗌咗巨峰提子梳打同埋白桃梳打夏日炎炎飲番梳打最醒神銀座炎蔵燒肉荔枝角長義街9號D2 Place ONE
舖位內座位寬敞
右手邊放咗一個雪櫃一面全部都係放住日本a4和牛呀🙈
和牛套餐內有……
和牛肩三角
和牛羽下
和牛龜之甲
和牛友三角
牛肉質嫩滑👍油脂唔會太膩啱啱好
廚師切得啱啱好,唔會太過厚😉比我哋食到有種入口即溶嘅感覺
首先就梗係要食返個前菜先啦
前菜就係沙律☘️
酸酸甜甜幾開胃
牛舌
一睇就知道係上咁嘅嘢啦,輕輕燒就可以食得㗎啦😊真係入口即溶
日本產雞肉三味
呢一樣係冇經過任何醃製👍食到雞嘅鮮味
想健康😉記住食雞胸部分呀
虎蝦✨
大大隻🙈要畀啲時間耐性等佢熟呀😬
熟透之後呢就好香口,蝦頭仲有膏🥰
紫菜飯
一上檯就已經聞到陣麻油味🙈香香的