2021-04-29 207 浏览
好耐冇食過拉麵,我覺得好少拉麵係會辣得好食嘅,但呢間係主打麻辣嘅拉麵,所以尋晚就同朋友嚟食下啦。等緊野食嘅時候望到廚房入面炒緊芽菜同玉米筍,洪洪爐火,望到好壯觀。特製麻辣味增拉麵$120辣度同麻度係分開揀嘅,熱愛麻辣嘅我就揀左高辣同埋高麻,順便再走埋蔥走埋韭菜。另外都加左$15加玉米筍。玉米筍有好大堆,加得好抵,有驚喜。呢個拉麵本身都有隻蛋,但因為我好鍾意食蛋,所以就加$15加多隻蛋。有兩隻蛋好開心。雞蛋一咬開,見到個糖心好靚,好滿足。呢款拉麵仲有兩件叉燒同埋一啲芽菜。叉燒係厚身,半肥瘦咁嘅,食落好香,油脂豐富。不過我覺得鍾意食辣嘅朋友可以揀再辣啲,因為我覺得高辣都唔算好辣,不過就好香,食落都好食嘅。拉麵比較粗身,好掛湯,正。炒豆芽菜辣麻味增拉麵$100朋友好鍾意食芽菜,就叫左呢款。佢同樣地揀左高辣同高麻。佢有好多芽菜,芽菜索曬啲湯底嘅味,朋友好開心,仲多到分左啲俾我食!肉飯$45怕會唔夠飽,叫多左個叉燒飯,走韭菜。點知原來食完拉麵已經好飽。不過呢個叉燒飯都好食,都值得試下。特別一讚呢到有即棄嘅圍裙提供,唔洗怕比湯彈污糟自己件衫!

特製麻辣味增拉麵$120

炒豆芽菜辣麻味增拉麵$100

肉飯$45

特別一讚呢到有即棄嘅圍裙提供,唔洗怕比湯彈污糟自己件衫!

2021-04-27