2021-10-05
太耐無去日本,又開始好掛住居酒屋嘅串燒,今晚就約朋友去食下日本菜先😻見到呢間堂食做緊優惠有七折,款式都好多,一於去試吓!見到菜牌有螢光魷魚,馬上叫一份作前菜。墨作螢光魷魚吃起來比較順滑,第一次食幾新奇😹然後叫咗三款刺身,三文魚腩超正,肥美而入口即溶,好滿足。油甘魚同吞拿魚赤身都好厚切又新鮮😻清酒煮蜆雖然係簡單清淡啲既海鮮,但清酒經過煮熱後味道更加香濃,加上新鮮的蜆實在係絕配😼期待已久嘅串燒同天婦羅到啦!雞泡魚干燒得好香,乾身得黎煙韌,入口微甜,做小食岩哂😻😻炸雞軟骨粉漿唔會好厚,我就鍾意灑啲七味粉辣辣地好惹味。份量都足料,兩三個人share都夠🙀串燒就order啲少見既部位,例如鴨心、雞肝,全部都新鮮先好味,一啲苦味都無,口感一流😼好耐無食過日式連鎖快餐店,所以要多份照燒雞扒雞肉。煮得幾嫩滑juicy,加上炒香左嘅白芝麻特別香。最愛呢一份野菜天婦羅,炸粟米真係勁甜勁fresh,茄子一啲油膩感都冇,天婦羅真係做得好出色😽Overall食物同環境都幾好,七折真係好抵😻
見到呢間堂食做緊優惠有七折,款式都好多,一於去試吓!
野菜天婦羅