2022-10-26
灣仔有間好隱蔽嘅西餐廳,食物質素唔錯,價錢中上,就嚟萬聖節,佢哋仲擺咗啲裝飾添!😗😗叫咗一個前菜,兩個主菜,同一份甜品,兩個女仔食就啱啱好🥰🥰餐廳嘅菜主要以中西合璧為主,好創新嘅煮法🤣🤣🤩八珍甜醋羽衣甘藍沙律🥗八珍甜醋分外香🙈🙈🙈,成日聽廣告就聽得多,其實講真我就冇特別鍾意食甜醋,但係今日試咗甜醋配羽衣甘藍沙律,原來好夾喎!仲比起撈沙律醬仲好味,酸酸甜甜,中和左羽衣甘藍嘅草澀味😛😛😛好聰明嘅做法🙃🙃🤩蘋果蓉斧頭豬扒醬汁好特別,係紫貝天葵同蘋果蓉,通常紫貝天葵都係飲品先會出現☺️☺️,主要功效係清熱同幫助消化,連埋蘋果蓉,感覺很清新🤓🤓斧頭豬扒肉質淋,非常之厚😍😍🤩金華火腿臘肉特色卡邦尼意粉🍝叫得特色嘅卡邦尼意粉,特別之處就係用咗金華火腿同臘肉,真係冇諗過臘肉可以用來整意粉,鹹味好出,配埋卡邦尼意粉好夾😋😋😋🤩Mix Nuts Pann Cotta超有驚喜嘅甜品!🥳🥳原來入面有爆炸糖!搞到我都嚇咗一跳,本身以為係奶味布甸,點知食食吓有爆炸糖嘅?🙈🙈🙈
🤩八珍甜醋羽衣甘藍沙律🥗
🤩蘋果蓉斧頭豬扒