揀依間餐廳係因為被佢中西合璧嘅fusion菜式所吸引,今次平日中午去食見到有好多應該係附近返工嘅人去食,配搭上果然有創意同埋驚喜~烤栗子湯配香煎羊肚菌🌰栗子湯質感豐厚得嚟唔膩,面頭嘅羊肚菌香口,獨特嘅菌味為栗子湯增加咗層次感👍阿根廷紅蝦蝦醬蝦乾手工意粉🍝 手工意粉口感有彈性,用蝦醬同蝦乾煮成嘅醬汁味道鹹香鮮明,廚師係我地面前烹調嘅時候已經傳嚟陣陣香味,食落去就更加之香,估唔到中式嘅蝦醬同西式嘅意粉都可以咁夾,好令人上癮,至於阿根廷紅蝦係半熟,成個意粉都好好食😋澳洲榖飼和牛板腱扒配豆豉牛油汁🥩賣相令人聯想起牛肉炒菜心,和牛板腱扒大概五成熟,牛味都幾濃,比較特別嘅係個豆豉牛油汁,有少少似麵豉醬,豆豉嘅鹹香能帶出牛肉味,係一個幾有創意嘅配搭!