2023-07-26
趁住早幾日入camp之前食餐好嘅,所以呢就帶大佬去食咗個weekend brunch 放題🍽️未試過食晏晝係中環食放題👍🏻其實就係同自助餐嘅感覺差唔多,入面嘅食物多數都係相對比較西化🥰✨整體評分:7/10✨味道:7/10✨服務:8.5/10✨環境:8/10✨人均消費:~$600✨Weekend Brunch $598/位 ,每人送一隻蒸鮑魚(逢星期六日11:30am-1:30pm/1:45pm-3:45pm供應)👉🏻Openrice訂座85折優惠今次我就係揀咗食11點半嗰個時段,諗住呢個時段唔係太多人,但係原來去到咗早十零分鐘等候,都已經有十幾人喺度等緊🤣估唔到大家假日都好早起身❣️海鮮類:大概有生蠔 、龍蝦、龍蝦鉗、蟹腳、麵包蟹、凍蝦、螺等等,brunch泥講,相對都可以叫做幾豐富嘅,不過呢就見到佢每一樣嘅份量都唔會話放得好多出嚟,可能想keep返新鮮啲啦,同埋都擔心未必咁多人食🫡不過呢就好嘅地方就係都會有人serve你嘅,要乜嘢都有人可以幫你夾🤙🏻我自己鍾意食螺,食落去相對比較鮮味,都幾彈牙,龍蝦鉗都好鮮,都幾多肉好好食💓❣️熱盤/冷盤:我自己呢就比較鍾意食得啲粉麵類嘅嘢,佢有個位置係可
✨整體評分:7/10
✨味道:7/10
✨服務:8.5/10
✨環境:8/10
✨人均消費:~$600
👉🏻Openrice訂座85折優惠
❣️海鮮類:
大概有
生蠔 、龍蝦、龍蝦鉗、蟹腳、麵包蟹、
❣️熱盤/冷盤:
我自己呢就比較鍾意食得啲粉麵類嘅嘢,佢有個位置係可以即場煮意粉(自選配料如鮑魚粒/蘑菇/煙肉等)🍝落完order就可以返番自己坐位,咁轉頭煮好會有專人攞過嚟👍🏻個人覺得意粉係煮得偏硬嘅,我食完都有少少un胃,最好如果你哋唔食得太硬嘅意粉類,同廚師講一聲煮淋少少👍🏻另外都有多款沙律,好多選擇
❣️肉類:
烤牛排、烤五花肉、烤羊架、燉雞、燉羊肉等。我自己就冇食多少,唔係咁鍾意一下子食咁多肉,但係都試咗佢嗰個羊肉,都幾夠羊騷味👍🏻調味都做得幾好唔會話好咸
❣️甜品:
包括有Gelato、麵包布甸、朱古力蛋糕、芝士蛋糕、蘋果批、carrot cake、咖啡忌廉冰、水果等
基本上每一款甜品都有食曬,我印象最深刻就係佢嗰個咖啡忌廉冰☕好似細個食思樂冰咁,自己斟,佢個咖啡忌廉冰味道好好,唔好話過甜,另外我哋都幾鍾意食佢嗰個麵包布甸,佢外層烘得非常之好,不過我覺得佢入面就甜咗少少,但係黑森林蛋糕好正👍🏻👍🏻我自己唔係話特別好鍾意食朱古力味嘅嘢都覺得佢好好食🍫