2023-01-15
我同我朋友超級鍾意食生蠔,簡直係生蠔控😆🦪 最近上網搵有咩好嘢食嘅時候,無意中發現咗中環擺花街有一間日本過江龍,叫做喜多嬉,而餐廳有做一個價錢任食生蠔同埋串燒🥳✨ 一見到即刻超開心,捉埋我friend過嚟一齊大食特食😆😝我哋有預早book到位,嚟到嘅時候見到餐廳好高人氣好full,所以各位想食嘅朋友記得預早book位啊🫡 中環嘅嘢食價錢本身偏貴,但呢間餐廳絕對係性價比王,超級抵食,各位生蠔控開餐啦🥳90分鐘任食,一開頭餐廳會上一個九宮格,絕對唔好錯過,必食推介😛 裏面嘅種類好多元化同埋豐富,特別推介嘅係紫蘇葉配吞拿魚蓉,口感超match,紫蘇葉脆口清香,配上吞拿魚蓉嘅鮮甜, Perfect match❤️另外一定要食依度嘅生蠔,可以選擇新鮮又或者係燒生蠔🦪兩種唔同嘅食法,兩種都非常甜美同埋大隻,超級超級鮮甜!仲可以配上唔同嘅醬料,個人比較鍾意XO醬😚另外依度嘅串燒都超級高質,包括烤甜薯、墨魚咀、雞軟骨、豬頸肉,每一樣都好香口😝💓
一見到即刻超開心,捉埋我friend過嚟一齊大食特食😆😝
仲可以配上唔同嘅醬料,個人比較鍾意XO醬😚