2023-05-03
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧中環地區平時比人嘅印象都係人來人往,可能大家放工都會急急腳咁樣走,但係其實好多樓上嘅餐廳都值得試下。今次介紹嘅餐廳位於中環Stanley 11 上面,格局係omakase嘅吧枱,場上有大阪心齋橋嘅圖畫,比人去左日本嘅感覺。我就揀左午市定食,首先每人會送上四款前菜。分別是蕃茄漬、味噌湯,茶碗蒸和煮物。食完前菜就到左主菜嘅時間。特上刺身丼|特選雜錦魚生飯依款丼飯包含多款日本直運刺身:牡丹蝦,帆立貝,赤貝,魷魚,海膽,池魚,鯛魚和三文魚籽。個人就鍾意食左海膽先,然後到淡味嘅白身魚,再到較為濃味嘅刺身,依個順序就可以食到哂刺身嘅鮮味。北海丼|北海刺身飯北海當然最盛產蟹肉,雪白嘅蟹肉鋪滿整個丼飯。加入左新鮮帆立貝,海膽,三文魚籽。蟹肉一絲絲又鮮甜,帆立貝就厚身又爽口,海膽入口即溶。💫人均$200如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧一緒一番酒場 (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 26樓୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
食完前菜就到左主菜嘅時間。
特上刺身丼|特選雜錦魚生飯
北海丼|北海刺身飯
💫人均$200
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
一緒一番酒場 (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 26樓
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧