2022-12-30
📍喜多嬉牡蠣屋鍾意食蠔嘅朋友一定要睇呢一個post,香港好少搵到高質嘅任食生蠔燒蠔,今次喺中環擺花街見到一間新開人均$500左右就可以任食日本帆立貝同埋牡蠣嘅餐廳,😽🔍‼️不過提一提各位,記得記得book位,因為餐廳座位有限,一路食嘅期間已經有幾位客人冇book位而食唔到‼️👅 鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 $498首先前菜會有個拼盤九宮格,呢九格都幾特別,有茶漬飯,天婦羅秋葵,燒鰻魚等等比你開下胃🤤食完九宮格重點梗係要食牡蠣同埋帆立貝啦!首先要咗六隻,牡蠣刺身伴士佐酢啫喱,上面嘅啫喱,酸酸甜甜,配埋好Creamy嘅牡蠣,感覺冇咁滯,即刻可以食多幾隻🤤我個人就鍾意食烤牡蠣,餐廳會有6款醬配烤牡蠣食,分別有蒜蓉, XO醬,芝士,甜豉油,咖喱同埋泰式辣醬,不過我個人覺得牡蠣已經有好夠味,基本上都唔使落醬,不過落咗就過癮啲,多啲唔同嘅口味,如果俾我揀嘅話我覺得芝士最好食~牡蠣嘅size都唔細,我哋兩個人食咗大概兩打就超級超級超級飽🫡另外仲有烤帆立貝,好新鮮好甜,帆立貝都食咗一打🤤
👅 鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 $498