2021-11-17 31 浏览
鍾意重慶麻辣既朋友必定要過黎呢間品嚐一碗小面💁🏻‍♂️ 蔥蒜醬醋辣椒調味既麻辣素麵 最著重調味既湯底吸唔吸引 呢間真係正宗好食辣味令人垂涎三尺、汗腺洞開👍🍜 瘋狂燒白面 (紅湯)Noodles with Pork Belly湯底可以選擇紅湯/白湯 紅湯就係滿滿既麻辣🌶️ 所謂「燒白」就係一道四川地方特色菜餚 實際其實係五花肉 而且好特別既係五花肉口感肥而不膩 咸鮮得黎帶種微甜 超級好食 再配上湯底花椒辣椒配搭得淋漓盡致😋🐓 泡椒鳳爪 Chicken Feet in Pickled Chili Sauce泡椒浸滿全隻鳳爪 非常入味 麻既味道較重 鍾意損骨既我鳳爪真係好好食🍨 成都老冰粉 Chengdu Jello糖漿+黑白芝麻+花生+山渣+提子乾等等當味覺仲有陣麻同辣既時候 結尾食一碗冰粉 即刻解麻解辣👍 甜甜地令人大快人心😁而且內在環境寬敞舒服

🍨 成都老冰粉 Chengdu Jello
糖漿+黑白芝麻+花生+山渣+提子乾等等