2025-07-04
餐廳:瘋狂小面地點:中環士丹利街樓上餐館菜式:川菜餐牌:主打小麵(即係傳統重慶小麵),餐牌基本上就係三款組合既麵餐,麵+飲品 $87麵+飲品+小吃/甜品 $98麵+飲品+小吃+甜品 $109另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,同埋麻度同辣度。自己剔紙落單。瘋狂擔擔面 瘋狂擔擔面用新鮮水麵,餐牌寫明非油炸或掛麵,又真係食得出,好健康。d麵都唔會話太軟身或一pat pat,分量足,加有足量肉醬,好惹味。我叫左BB辣同BB麻,肉醬辣度剛剛好,只係微微麻辣,撈埋青瓜絲,蔥花,脆花生,仲有兩條菜心苗,口感味道都唔錯。我另外加左幾款料。大排 加$21 另加一呢個價錢有三件大排,肉量唔少,軟骨完全可以食,都有唔少肉食,非常重滷水味。牛肉 加$15 另加一呢個價錢有三大粒牛肉粒,係帶筋架,口感唔錯,味道都係非常重滷水味。煎蛋 加$9 另加一煎蛋基本上全熟,皮脆唔乾,唔錯。鐘水餃 加$52 另加一大份鐘水餃一客10件,唔太大隻,整得皮滑餡靚,最正係個汁係少少辣而帶甜味,味道唔錯。檸檬冰底Zero 加$15 另加一罐裝Zero配一大杯冰加三片檸檬,解辣一流。紅棗銀
地點:中環士丹利街樓上餐館
菜式:川菜
麵+飲品 $87
麵+飲品+小吃/甜品 $98
麵+飲品+小吃+甜品 $109
另設加一。
瘋狂擔擔面
我另外加左幾款料。
大排 加$21 另加一
牛肉 加$15 另加一
煎蛋 加$9 另加一
煎蛋基本上全熟,皮脆唔乾,唔錯。
鐘水餃 加$52 另加一
檸檬冰底Zero 加$15 另加一
罐裝Zero配一大杯冰加三片檸檬,解辣一流。
紅棗銀耳湯
一大碗滿滿雪耳,加有幾粒杞子同兩粒紅棗,質感厚身,味道味甜,可以就咁倒落口,感覺養生。
今餐超級大滿足!呢度d麵都唔錯,上菜超快速,果然係中環效率,地點又方便。