2023-06-05
🌲享受一刻寧靜🫶中環木系廚師發辦餐廳成個裝修都好有溫暖的氛圍🥰倒吊的柏樹、竹林的背景、溫暖色調的裝修,和情人過來享受一個日式嘅約會就最適合不過😆午市最平 $880 起(⚠️週末都有),今次試咗貴少少嘅 $1380 廚師發辦,從前菜、刺身、燒物、壽司,同埋熱盤都非常出色,北海道毛蟹肉配上海膽,放進青森蘋果中,加入Wasabi蛋黃醬食落鹹鹹甜甜超有驚喜!日本汁煮蠔飽滿香口~刺身有原隻蠑螺配上紫蘇花,口感非常特別。帆立貝西京燒濃郁嘅醬汁同三文魚子互相配合🕺🏼壽司就有六款,其中我最鍾意爽口嘅愛知縣白象拔蚌,牡丹蝦配北海道海膽嘅尺寸都令人深刻😋日本青森縣中拖羅更加係重頭戲😘最後食返個甜品拼盤結束今日嘅迷你日本之旅 🇯🇵