2024-03-04 107 浏览
中環最近新開咗間主打食日本菜嘅酒吧AOAO,餐廳裝修十分型格又時尚,設有室外同室內座位,環境舒適令人感覺好放鬆,好適合上去食飯飲酒chill下◾️Akagai以赤貝包住蘆筍,赤貝爽口清甜,蘆筍爽脆,味道帶點微辣,整體味道清新◾️Shredded Celtuce Salad另一道清新開胃嘅前菜,萵筍切成絲,以蘿蔔蓉、木魚絲加上三文魚籽點綴,口感爽脆又開胃◾️Caramelized Pumpkin南瓜外層沾上焦糖,味道香脆甘甜,外脆内軟,南瓜軟綿細密,口感一流◾️Charcoal Grilled Eel炭烤鰻魚係呢度嘅特色菜,上枱後店員會用備長炭燒鰻魚表皮,帶出陣陣炭燒香味,鰻魚肉質肥味爽彈,加上香脆嘅外皮,真係唔錯◾️A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando吉列A4和牛三文治,和牛超級厚切,肉質粉嫩,入口軟腍,外層用烤到香脆嘅竹炭多士,仲有蛋黃醬夾住,味道豐富口感有層次◾️抹茶芝士蛋糕蛋糕抹茶味濃,口感綿密滑順,味覺層次豐富

◾️Akagai

◾️Shredded Celtuce Salad

◾️Caramelized Pumpkin

◾️Charcoal Grilled Eel

◾️抹茶芝士蛋糕
蛋糕抹茶味濃,口感綿密滑順,味覺層次豐富