几个月前朋友介绍我去试吓呢间米走鸡上网查看之后发现观塘分店逢四至六夜晚7:30pm-9:30pm有live music 🎶㖞🤩于是又约为食鱼阿妹去试吓佢😋餐厅位于The Wave 3/F地点都方便地铁站B2出口行过去大约5分钟就到😁去到估唔到餐厅地方都几阔落😳虽然装修普通并唔系打卡餐厅但系胜在座位宽敞如果一家大细或者一大班男男女女嘅朋友想食饭呢度可能都唔错睇餐牌佢介绍嘅名物应该系黄金芝士鸡煲🧀不过由于我哋都系注重身材管理嘅爱美之人🤣所以最后我哋拣咗个(小)麻辣鸡煲🌶️ $198(不过其实食鸡煲都系邪恶㗎喇😅自我感觉好似无芝士咁肥 only🫣)因为每次食完鸡煲之后都会用鸡煲汁嚟打边炉所以我哋另外点咗以下配料😆食尽佢✌🏻🐱手打五宝拼盘 $63🐱特级雪花肥牛 $188🐱蜂巢冰豆腐 $28🐱两杯冻饮鸡煲🥘一上枱店员就会代为煮理唔洗自己操心呢様超好🤭鸡煲边煮已经闻到阵阵香味食落鸡味香浓且辣度适中鸡被煮后仍然保持鲜嫩真系值得一赞❤️另外手打五宝拼盘全部都系自家鲜制丸虽然QR Code下单时睇相见到每款各有两粒但系上枱时只系得每款各一粒有啲失望🥹不过每粒丸都够新鲜好味弹牙就加返分啦🤭好彩同阿妹食可以每粒
几个月前朋友介绍我去试吓呢间米走鸡
于是又约为食鱼阿妹去试吓佢😋