2022-06-11
上網搵到間餐廳個menu好多元化🤯好似中式、西式、日式都有!而且餐廳個view又幾靚😆去同男朋友chill下先打開𨋢門見到餐廳好精緻 燈光浪漫 氣氛好好🥰每枱都放左個小燭台🔥初頭男朋友仲以為係真蠟燭 叫我小心熱親!但睇真d先發覺原來係電子版蠟燭🤣店員拎menu上黎嘅時候仲送上兩杯冰水🧊哩排落雨斯濕咁悶熱既天氣送上最需要嘅服務😊玻璃杯反射周圍藍色嘅光😍如夢似幻🎠未食都已經大飽眼褔🤭打開個menu🤯果然菜式夠晒豐富!有生蠔🦪刺身🍣鐵板燒🔥扒扒🥩一應俱全,我地一於決定有殺錯 冇放過!每樣叫啲試下😋蘆筍炒鮑魚 $168首先上桌嘅係蘆筍炒鮑魚😋鮑魚切成一塊塊薄片 盡顯師傅刀功👍鮑魚冇炒到過火喉🤤口感唔韌 帶鮮味😋蘆筍炒得好有鑊氣!尤其是個蘆筍頭😚大力一啜仲充滿住鐵板燒嘅牛油香🤤三文魚腩🐟(5pcs) $98三文魚腩上場嘅時候本身睇落仲以為唔算肥騰騰😅但食落口嘅𣊬間就知道自己錯晒😱睇落唔算肥騰騰嘅魚腩入口立刻走出魚油香🤯唔知係唔係因為佢用嘅格子切法嘅關係🤔魚油更加容易滲出😍肥而不膩😋讚👍另外需要讚嘅係wasabi係新鮮打磨🤭好鐘意佢有少少微粒嘅口感🤗美國prime牛小扒 $288終於主食黎到啦!牛
蘆筍炒鮑魚 $168
三文魚腩🐟(5pcs) $98
美國prime牛小扒 $288
終於主食黎到啦!牛小扒上枱已經聞到佢香噴噴🥩令人唾涎欲滴🤤 先試左佢上面嘅燒蒜片🧄燒蒜片得一個字形容!超!級!香!😍入口充滿蒜香 加上脆卜卜嘅口感!🤣真係岩晒我地蒜味相投既couple!😀再試下塊牛小扒😳肉汁係爆棚個隻爆出黎🎉牛小扒肉味又香濃😋再配上上面嘅燒蒜片同香蔥🤯令到肉味上再增添一層香氣🤩
松露蟹膏意粉🦀 $108
松露蟹膏意粉麵質啱啱好🍝唔會太軟又唔會太硬😋意粉入面嘅蟹肉比想像中多好多🦀裡面加左蟹膏😋令個意粉嘅香氣十足!
燒蒜片 $48
Sapporo $38
食完唔夠喉嘅我們再encore多份燒蒜片🧄同sapporo過過口癮🍻燒蒜片搭配啤酒簡直係一個完美嘅combo🍺用呢個畫上成個豐富晚餐嘅句號真係夫復可求🤗
今次因為肚容量嘅關係😅冇叫到生蠔🦪下次再黎要試下佢由世界唔同地方黎嘅精選生蠔先得🥰