2023-11-11 357 浏览
星期六打完针之后,同朋友一齐去咗尖沙咀食一间叫✨CURATOR Art & Cafe 💫食lunch☺️ 我哋叫咗卡邦尼培根意粉🍝&梦幻早餐🍳,而饮品我简咗柠檬草姜茶🫚朋友就简艺术打印咖啡☕️👉卡邦尼培根意粉🍝呢碟意粉偏向清新风味,面条并无依赖卡邦尼酱,反面面条无沾上大量酱汁,使用数粒蒜头及少许辣椒条,提升意粉味道嘅层次,有卡邦尼风味但唔会同腻口,餐厅采用长通粉,酱汁只由面条坑纹沾上,面条有咬口,但我觉得再煮耐少少就更适合我🤫梦幻早餐🍳由蒜蓉包、滑蛋、香肠、蕃茄仔、菠萝、烟肉、烟三文鱼、士多啤梨及沙律菜组成😊食材足料新鲜😆朋友好快就清哂😎柠檬草姜茶🫚呢杯姜茶就岩哂最近身体差嘅我😆,餐厅用咗Tea Forte茶包冲出黎,摆盘精美,姜混合咗柠檬草,盖过咗姜嘅辣味,饮完相当舒服同有暖身效果✨艺术打印咖啡☕️系餐厅主打饮品,打卡之选👍🏻可以自选相片俾餐厅print 出黎,朋友简咗LinaBell嘅相,虽然print出黎效果一般般,但不失Bell姐嘅可爱,加分不少😄朋友简咗咖啡做底,味道适中☺️

👉卡邦尼培根意粉🍝

梦幻早餐🍳