2023-04-03
✨脆皮燒脆腩最喜歡既一道菜。燒腩皮燒得好脆。整體肥瘦適中。醬汁係酸酸甜甜西梅醬。但個玉米糊就一般,味道唔係好夾,寧可要返薯蓉。✨法國生牛肉他他如果喜歡食生牛肉可以一試。生牛肉都幾鮮嫩。將生牛肉剁碎,當混合香草、牛油及生雞蛋,好香滑。✨馬賽龍蝦海鮮鍋首先個plating應該可以再好少少⋯不過整體都算豐富。有龍蝦、黑青口、大蜆、盲槽魚、魷魚,都算幾鮮味。龍蝦啖啖肉而且多膏。盲槽魚外皮幾香脆。不過啲蜆洗得唔夠乾淨,有沙。魷魚有啲靭。✨火焰橙酒可麗餅有少少失望。薄薄可麗餅蛋香唔太夠。橙酒味濃烈,但澀味較重,一定要配雪糕食。✨Detox花茶對我黎講薄荷味太濃,要加返多啲蜜糖。✨Cocktail - Passion Colada酒味頗濃,撞上檸檬酸同少許澀味,而且仲有椰奶。唔算好喜歡呢個組合,會較prefer純果味cocktail。
✨法國生牛肉他他
✨馬賽龍蝦海鮮鍋
首先個plating應該可以再好少少⋯
✨火焰橙酒可麗餅
✨Detox花茶
對我黎講薄荷味太濃,要加返多啲蜜糖。
✨Cocktail - Passion Colada