2010-10-31
是日係CWB吃個Late lunch,都唔知食咩好,諗起呢度未黎過就又上黎試下。大概下午茶時間黎到都幾多人喎,幾乎滿得七七八八,原來又係稻香集團,估唔到連類似既茶餐廳都做埋。一個人隨便搵個位置坐低,最後叫左個常餐,分別有奶油豬,北海道3.6牛乳炒蛋,同埋有幾款粉麵選擇,我就要左美國肥牛蕃茄新竹米粉,仲有杯野飲添。只能夠講呢個價錢係cwb黎講真係抵食,$22咋喎,想點呀?食完覺得味道都係一般,無咩特別,但咁既價錢真係可以收貨。奶油豬烘得唔太夠脆,夠落幾軟熟的,牛油都塗得唔太平均,但奶油都落得足料,基本上奶油呢個配搭一定唔會難食的。炒蛋就一般啦,係咪用3.6牛乳炒就唔知,不過食落都幾香的。滑就唔係幾夠滑,有少少蛋汁,有少少散既感覺。美國肥牛蕃茄新竹米粉都ok,鍾意個蕃茄湯底夠酸幾夠味,食落都開胃D。肥牛好鬼多片,應該係隔離打邊爐用的,哈,又多又大塊,不過唔好期望會好靚啦,有少少靱咁啦~ 米粉夠滑而且都幾大碗,我食完覺得好鬼飽呀~飲品有D特飲選擇下,要左北海道牛乳奶茶... 不過真係飲唔出有咩特別... 同平日飲既奶茶差唔多,仲感覺奶味唔夠添,反而茶味係OK的,但都係略嫌淡左少少....味道
味道一般,環境一般,因為幾多人都幾嘈下,但平平地食個LUNCH/TEA就絕對一試無妨啦。