实不相瞒NANA系一个不折不扣嘅「面控🍜」大部份嘅面食NANA都好喜欢!(尤其是系米线 )😽呢间沧浪亭嘅面质正正系打中NANA的心💞!(打字中的NANA🥞:好想食🙃)呢间小店位于美孚新邨的平台 铺面细细但永远都人来人往!超级多人买外卖✨-香酥鸡面 $50首先讲吓佢个面质系比较偏淋偏软 但绝对唔系一pat pat 加上面条挂汤既能力十分高 每条都有浓浓的奶香鸡汤味 简单啲来讲真系好好味!😻加上枱面上既辣酱(偏咸)绝对可以令成碗面升华!!再讲讲个香酥鸡🐔!平时对煎炸食物冇咩太大兴趣的NANA都深深地感爱上佢🤤因为炸得又香又脆 外层炸得好干身 但内层鸡肉好多味 好滑 系会令人食完一旧又一旧!香酥鸡外层唔会有好多调味 令人食完觉得超级heavy/好口渴 ✨-整体来讲系会令我不断到访的小店💯价钱相宜 味道出色!份量好足够 每次食完都会捧住个肚走!🤰🏻佢仲有好多面食好不错 下次NANA再分享给大家!
香酥鸡面 $50
香酥鸡面