2019-04-05 113 浏览
上次黎食過私房菜,一直念念不忘,也有介紹過其他朋友來食,今次到我帶朋友來。朋友常嚷着要去西貢食海鮮,我就覺得不用去那麼遠,在觀塘也可以吃得到,仲好有水準添!今晚吃兩位用 (套餐4)$938。麻辣手撕雞前菜手撕雞mix青瓜絲,麻辣味道,口感清爽,很是開胃。什菌豆腐大蜆湯有大蜆一隻,湯頭清甜,無味精,豆腐極嫩滑,豆味濃郁,很有營養,想飲多碗。花菇鵝掌($120)金華火腿汁好滋味,配花菇鵝掌,特別滋味。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只炸蒜蓉後再蒸,香噴噴,蟶子皇肥美彈牙,粉絲夾蒜蓉一起吃,美味無窮。大肉蟹一只花雕雞油蛋白蒸,蒸就可以食其鮮味,酒香氣十足,肉蟹超大隻,好厚肉,蟹蓋也有很多羔,夾蛋白食口感大滿足。花雕蛋白蒸龍躉球魚味極鮮,肉質扎實,蛋白滑滑,有質素!蒜片牛柳粒牛柳粒爆香,軟嫩又入味,蒜片味道濃郁,不過牛柳粒略細,如果大粒些,口感更佳。金絲翡翠鳳尾蝦2只蝦放得精緻,金絲係一條金華火腿絲,翡翠係節瓜,名字好華貴,味道非常鮮味,以為自己係五星大酒店食飯。蟹油銀芽炒麵炒得乾身,唔會腍,軟硬適中,又唔油腻,再加韮菜、蔥、芽菜、洋蔥炒,增加不少口感。另送甜品: 雲呢拿布丁竟然係西式甜點,十分有趣,van

麻辣手撕雞
前菜手撕雞mix青瓜絲,麻辣味道,口感清爽,很是開胃。

什菌豆腐大蜆湯

花菇鵝掌($120)
金華火腿汁好滋味,配花菇鵝掌,特別滋味。

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只

大肉蟹一只

花雕蛋白蒸龍躉球
魚味極鮮,肉質扎實,蛋白滑滑,有質素!

蒜片牛柳粒

金絲翡翠鳳尾蝦2只

蟹油銀芽炒麵

另送甜品: 雲呢拿布丁
竟然係西式甜點,十分有趣,vanilla味道極濃,布丁口感順滑,唔錯。