2019-09-05 443 浏览
朋友话今日带我去试下不一样的印度餐厅,当佢话系"印度斋"时真系吓我一跳,印象中的印度餐系无肉不欢,抱住咩都试一试既心态黎。电梯入到3楼餐厅装修有别于一般印度餐厅,明亮又色彩缤纷,坐位都好阔落,4个朋友住卡位,有私人空间之余又坐的舒服。印度特式拼盘 $80上台系用可以郁的单车装饰,已经够惊喜,点知朋友食完话系甜既,我更加又惊又喜!佢将酸奶酸忌廉、印度番石榴粒再加d咖哩印度米粒,甜甜地好特别而且非常有特式。印度粘土烤蘑菇串烧厨师将两个烤蘑菇夹住好浓既芝士,扮做一粒肉丸,睇落真系几可乱真。烤蘑菇juicy有口感,再加上中间果层系好浓既芝士酱,好味,而且呢款菜色o系出面未见过。印度黏土烤特色奶酪卖相好靓,即时要打个卡先,外表似肉,但食落先知系芝士,由两种唔同的香料制作的芝士,芝士质地比较硬身,芝味不算太浓,不会盖过香料味道,另外佢仲有配上新鲜绿色嘅薄荷酱,但小妹认为已经够味道,不用再点。"印度斋"同"中式斋"的分别都几大,"中式斋"大多用好多油去扮肉,而"印度斋"就多用香浓的芝士饮品就试左印度芒果lassi ,超级浓厚嘅乳酸,另外点左石榴无酒精鸡尾酒,有特色,杯边沾上小小咖哩粉。总括嚟讲,餐厅

印度特式拼盘 $80

印度粘土烤蘑菇串烧

印度黏土烤特色奶酪

总括嚟讲,餐厅室内环境、服务、食物&餐具... 都比一般印度餐厅高质,而且真系好唔同好特别,勇于试新野既可以一试。
2019-09-04
  • 印度粘土烤蘑菇串烧