2024-01-27 184 浏览
平时食Omakase嘅环境都比较静但「重房」都唔同了,系有K唱架🎤个大萤幕仲要正正喺你背后食两啖野拧转头就唱得🎤🕺我呢晚气氛好热闹,音量会令你身处party一样🪩同朋友要喺耳仔边讲野先听到👂🏻 唔怪之得叫「重房」啦!岩晒啲想食Omakase但又怕拘谨嘅朋友🤝🏻⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱ 🧑🏻‍🍳今晚我食『 夏💲1580/位 』:前菜:蟹肉水云、蟹肉南瓜🐟刺身time:🔸白子 - 微酸滑溜~🔸𫚕鱼 - 系北海道特产嘅季节鱼~口感细嫩,已加日本芥辣及5色芝麻碎~最后食山土渍清味蕾~🔸池鱼碎切 - 有鱼脂香~拌上菊花、醋同面豉酱制嘅汁提味~🔸岩手县 真蚝 - 加上醋泡泡同新鲜海苔更提鲜~🔸安康鱼肝 - 口感绵密滑顺,油脂柔嫩香醇~ 芽葱、淡雪盐、士多啤梨碎~🔸粒贝 - 爽甜,上豉油、柚子汁提味~🔸机煮鲍鱼 - 餐厅signature之一~鲍鱼软嫩弹牙甜甜哋,蘸埋鲍鱼肝酱食仲香~🔸金鲷 - 鱼皮好脆,配蛋型嘅分子料理提味,几特别~寿司time: 🍣赤贝 - 爽嫩~🍣甜虾 - 鲜甜~🍣帆立贝 - 香软~🍣昆布天妇罗 - 夹住酱油渍吞拿鱼及火灸吞拿鱼各一件,旧以葱及蒜制嘅调

平时食Omakase嘅环境都比较静
但「重房」都唔同了,系有K唱架🎤
个大萤幕仲要正正喺你背后
食两啖野拧转头就唱得🎤🕺
我呢晚气氛好热闹,音量会令你身处party一样🪩
同朋友要喺耳仔边讲野先听到👂🏻
唔怪之得叫「重房」啦!
岩晒啲想食Omakase但又怕拘谨嘅朋友🤝🏻
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱
🧑🏻‍🍳今晚我食『 夏💲1580/位 』:

前菜:蟹肉水云、蟹肉南瓜

🐟刺身time:

🔸白子 - 微酸滑溜~

🔸池鱼碎切 - 有鱼脂香~拌上菊花、醋同面豉酱制嘅汁提味~
🔸岩手县 真蚝 - 加上醋泡泡同新鲜海苔更提鲜~

🔸粒贝 - 爽甜,上豉油、柚子汁提味~

🔸金鲷 - 鱼皮好脆,配蛋型嘅分子料理提味,几特别~

寿司time:

🍣赤贝 - 爽嫩~
🍣甜虾 - 鲜甜~
🍣帆立贝 - 香软~
🍣昆布天妇罗 - 夹住酱油渍吞拿鱼及火灸吞拿鱼各一件,旧以葱及蒜制嘅调味~入口极香脆兼有香郁鱼脂香,美味~

🍚海胆杯鲜甜唔涩~

🍵 豆腐面豉汤 - 最后饮饮汤清味蕾就食甜品

💧甜品
清清嘅水信玄饼配柠檬汁减腻~
2024-01-17