2020-11-11
無意中search 到呢間野覺得d野食睇落幾fancy 好評又多,咁啱出到黎尖沙咀,就試吓咩料先。喺門口冇堆人企喺度好似喺度等緊,但入面有吉枱,但又見有兩個人走去搵個職員就有位,咁就2仔底死跟去問,就成功入到去坐lu慎防眼闊肚窄,兩個人食叫左香燒沖繩豬手加茶漬飯同日本鮮果開心米粉pancake to share. 講左佢上菜個次序先,因為真係好令人O咀。佢第一樣上嘅竟然淨係個茶漬飯,係咪要人食左個冇餸飯先?ok咁諗住等埋個豬手上一齊食啦,huh佢上左個pancake 先wor🙄 有咸有甜正路都會問吓一齊上定後上吖,完全冇囉。所以我都焗住食左個pancake先,到最後個豬手終於到喇。 講返味道,香燒沖繩豬手$128 得嗰五六粒,唔計舊骨仲細舊過平時食嗰d中式排骨。個汁咪類似糖醋汁,豬手夠淋同入味,皮有少少脆囉,不過不失啦。再加個茶漬飯$48個飯煮得ok唔會太濕太爛,茶漬味道ok,但等埋個豬手黎已經凍左,冇feel 咁樣加埋就$176, 仲要未計加一,超唔值!鮮果開心米粉pancake$148 個pancake 好香牛油味,pancake好鬆軟,個開心果醬夠濃又唔會太甜,提子都好味,但同開
講返味道,香燒沖繩豬手$128
再加個茶漬飯$48
咁樣加埋就$176, 仲要未計加一,超唔值!
鮮果開心米粉pancake$148
個pancake 好香牛油味,pancake好鬆軟,個開心果醬夠濃又唔會太甜,提子都好味,但同開心果唔太夾,所以要分開食。唔好睇佢好多塊以為會好飽,其實佢地好細塊,同埋冇normal pancake 咁飽肚。但 點好食都好,咁細份收呢個價真係太貴喇。
野飲叫左西柚高球同檸檬鹽高球 ,抽檸檬咁豎起法幾過癮。飲落都係一般有果味嘅highball, 果味都夠嘅,但檸檬鹽嗰杯咸左少少囉。
pancake 係好食嘅,主食味道都唔差,但上菜次序錯晒,又貴又細份,令人食完心情差到就算唔夠飽都冇心機再搵其他野食🤬唔推薦。