2024-02-01 439 浏览
一上到黎去到入座,职员就已经好好礼貌啦!!所以第一印象都好好! 首先会有前菜,系关东煮黎,几好食红酒浸蕃茄本身怕浸过酒会苦,但食落系甜甜地的,好入味。而且佢蕃茄底放左块橙,估唔到咁吸味,蕃茄食落都有少少橙香味,好特别,好开胃! 蕃茄沙律椰菜好爽口,再配埋海带丝既咸味,沙律汁唔洗好重手已经好够味,系一款比较轻盈既沙律。胡麻豆腐一开始我以为系淋左芝麻酱既豆腐,但原来系佢本身件豆腐已经有胡麻味! 第一次食呢个,好喜欢,再配上海胆同埋三文鱼籽,有多重口感。杂锦剌身有吞拿鱼、油甘鱼、三文鱼、带子、牡丹虾、海胆,都系厚切,食落仲好新鲜,海胆都好甜。福冈牛肠锅第一次食牛肠锅,完全冇内藏味,口感 Q 弹,汤头好清甜。肥美鲜嫩既牛肠、加上煮到软嫩的韭菜、椰菜,好岩冬天食! 不得不提呢个烧鳝,看似简单但好好食,酱汁调味岩岩好,鱼肉弹牙,唔怪得店员提醒我地要衬热食!!
首先会有前菜,系关东煮黎,几好食

红酒浸蕃茄

蕃茄沙律