2016-06-14 443 浏览
今日終於嘗試到Tartes & Pop有幾特別啦結果無令我失望 每一件都整得相當出色我同朋友一共買左六個6.5cm直徑既tart 包括左 Banana Mango, Gianduja Lemon, Apple Caramel, Coffee Crême Brulée, Orange Earl Grey, Sesame Matcha 完全都好滿意Sasame Matcha (左下)我覺得最impressive既係 Sasame Matcha大多甜品店整既matcha甜品都只會加入牛奶、乳酪或者芝士等 令抹茶既味道更加突出而呢個抹茶甜品竟然加入「芝麻」而且抹茶同芝麻既味道意外地配合 兩者亦同樣濃郁! 加上底層既芝麻慕絲好幼滑 口感同味道都好出色!抹茶控必試!Orange Earl Grey (右上)排得二既係Orange Earl Grey橙味既tart味道好fresh tart上面仲有少少橙皮絲 令味道更加香濃另外 Earl Grey Puff真係好正! Puff好鬆軟 Earl Grey味道濃而幼滑整個presentation亦都好靚!Coffee Crême Brulée (左中)有
今日終於嘗試到Tartes & Pop有幾特別啦
結果無令我失望 每一件都整得相當出色
我同朋友一共買左六個6.5cm直徑既tart
完全都好滿意
Sasame Matcha (左下)
令抹茶既味道更加突出
而呢個抹茶甜品竟然加入「芝麻」
而且抹茶同芝麻既味道意外地配合 兩者亦同樣濃郁!
加上底層既芝麻慕絲好幼滑 口感同味道都好出色!
抹茶控必試!

Orange Earl Grey (右上)
排得二既係Orange Earl Grey
另外 Earl Grey Puff真係好正!
Puff好鬆軟 Earl Grey味道濃而幼滑

整個presentation亦都好靚!

Coffee Crême Brulée (左中)
有留意我既話 會知道我係切切實實既「咖啡控」
咖啡味既甜品我必定要試!
呢一個咖啡味既Crême Brulée 靜係聽個名已經覺得好正
食第一啖既時候 已經食到有好香濃既咖啡味
口感亦都好smooth 甜而不膩! 真心一定要食呢個!

2016-06-04