2020-05-30
朋在新蒲崗呢頭翻工,呢日就相約佢收工後直接係附近食飯-好想打邊爐所以就搵到呢間,就佢收工就行黎一入到去,餐廳無特別裝修,係好香港茶記既感覺所以本身對佢既期望唔大~火鍋配料比想像中多種類,竹笙、牛骨髓都有,金沙青、玻璃肉、不見天問完店員我先知係豬既唔同部位😂不過今日麻麻地想食豬所以唔試住我地兩個人~叫左胡椒豬肚雞煲😛真係估佢唔到!估佢唔到!估佢唔到!!!竟然係三皇雞😱😱😱真係食得出佢係真係三皇雞,雖然肉質唔算太滑,但朋友一咬落去就話好有雞味!!完全係有驚喜!打邊爐好少何會食到咁重雞味既雞🤩🤩🤩愛雞之友一定要黎試下,真係出奇地有雞味🙈口感唔算超滑但都屬於嫩既~-好足料好大煲,仲要唔係交行貨個咸酸菜完全係我口味😛-身為牛魔王既我點會放過手切肥牛呢份係細既 $168牛味香,肉質嫩口,對得住招牌呢個字-朋友叫左杯凍奶茶 點知係咁大杯😂一杯夠兩個人飲 只係$21對奶茶有要求既友人都滿意,表示欣賞餐廳既茶膽👍🏻👍🏻-一定要點呢個牛柳粒 like左社交平台只係加$1加一蚊就有呢碟牛柳粒,全餐除左隻三皇雞之外,呢個又係另一個必食位🤭淥完之後,同朋友一致覺得牛柳粒好食到太誇張😂甚致一度懷疑點解可以咁好味😂
好想打邊爐所以就搵到呢間,就佢收工就行黎
一入到去,餐廳無特別裝修,係好香港茶記既感覺
所以本身對佢既期望唔大~
火鍋配料比想像中多種類,竹笙、牛骨髓都有,
我地兩個人~叫左胡椒豬肚雞煲😛
真係估佢唔到!估佢唔到!估佢唔到!!!
竟然係三皇雞😱😱😱
真係食得出佢係真係三皇雞,
雖然肉質唔算太滑,但朋友一咬落去就話好有雞味!!
完全係有驚喜!打邊爐好少何會食到咁重雞味既雞🤩🤩🤩
好足料好大煲,仲要唔係交行貨
個咸酸菜完全係我口味😛
身為牛魔王既我點會放過手切肥牛
呢份係細既 $168
牛味香,肉質嫩口,對得住招牌呢個字
朋友叫左杯凍奶茶 點知係咁大杯😂
一杯夠兩個人飲 只係$21
對奶茶有要求既友人都滿意,表示欣賞餐廳既茶膽👍🏻👍🏻
一定要點呢個牛柳粒 like左社交平台只係加$1
淥完之後,同朋友一致覺得牛柳粒好食到太誇張😂甚致一度懷疑點解可以咁好味😂😂
滿滿牛味同油脂既香味,呢個比起手切肥牛又係另一個層次🤭🤭💛
記得一定要like 社交平台加呢一蚊
不過就算正價$98 我都一定會點黎食!😍
因為真心超出預期既好食,但建議放一陣或者淥多陣先食,因為上台既時侯好似未解哂凍
配料可以雙拼真係岩哂我地,兩個人黎食又想食多幾款☺️
食到勁飽,個雞煲絕對值回票價,兩個人十成飽每人只係2百蚊鬆D
為左隻三皇雞同牛柳粒我會再來~😆😆