2023-10-04
隱世必食小店!位於新蒲崗既wanna eat, 由於近我番工地點,所以間唔事都會收工黎食下野🤭呢到既定位係多國fusion 菜,可能正正因為地點唔算就腳,所以性價比我會比足5粒星!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️論環境,呢度嘅裝修都俾人有好舒服嘅感覺,見到有燈飾設備同令人舒服嘅木式擺設!食物方面今次叫左必食世一拔絲咕嚕肉、安格斯牛扒同埋朱古力香蕉窩夫🧇🍌拔絲咕嚕肉真係10分滿分可以比到20分既菜式,賣相吸睛,有反光既拔絲糖漿增加立體感,味道從來無令人失望,有香脆油炸外皮加上鮮味香味十足既咕嚕肉,就連套餐既前菜都份量味道超班,堪稱一絕!價錢仲要非常便宜!安格斯牛扒(12oz)今次叫左五成熟,熟既表面可以見到裡面都有半生熟既部份,肉汁算多,肉質鮮但未算十分嫩,12oz 既份量再加上有沙律薯條,可以話兩個人share 都夠皮!朱古力香蕉窩夫強大嘅配搭,甜得來唔會好肥,見到除左朱古力雪糕同窩夫之外,香蕉係有焦糖係面頭,再加上朱古力碎同茶凍,非常豐富!
拔絲咕嚕肉
安格斯牛扒(12oz)
朱古力香蕉窩夫